سرویس NTP

سناریو peer قرار دادن روترهای ژرف در مجاورت یکدیگر

1-1. هدف

در این سناریو دو روتر Zharf1 و Zharf2 را به عنوان peer در کنار یکدیگر قرار داده تا بتوانند زمان را با یکدیگر sync کنند. در این سناریو روتر R2 که سیسکو می­باشد نقش master را بازی می­کند و بنابراین روتر Zharf1 این روتر را به عنوان Server خود میشناسد. روتر های Zharf1 و Zharf2 با یکدیگر peer می­شوند.

نکته : بر روی روتر R2 برای اینکه Time zone با روتر ژرف یکی شود از دستور clock timezone IRDT 3 30 در config mode استفاده میکنیم

 

  • تنظیمات روتر R2

  • تنظیمات Zharf1

  • تنظیمات Zharf2

 

1-2. درستی یابی

همانطور که در ذیل نشان داده شده است جهت نشان دادن درستی عملکرد ابتدا بر روی روتر سیسکو با دستور زیر از master شدن روتر R2 اطمینان حاصل کرده . همین دستور را در روتر های ژرف هم استفاده میکنیم.

خروجی روتر Zharf1 که نشان می­دهد روتر سیسکو به عنوان master انتخاب شده است و با علامت * نشان میدهد که زمان خود را به صورت پیش فرض با روتر سیسکو تنظیم میکند (تا وقتی که روتر R@ در دسترس باشد).

خروجی روتر Zharf2 که آدرس روتر Zharf1 را نشان می­دهد که به عنوان به عنوان peer یا remote آن و مرجع خود را refid روتر R2 قرار می­دهد.

 

1-3. عیب یابی

در صورت عدم تنظیم ساعت بین روتر ها ، ابتدا توصیه میشود به بررسی ارتباط بین روتر ها پرداخته و از اعمال تنظیمات صحیح بر روی روتر ها اطمینان حاصل فرمایید. در انتها از یکی بودن timezone روتر ها اطمینان حاصل کرده ، در نهایت توصیه می­شود که بازه زمانی انتظار خود را کمی زیاد کرده و در این بازه بر روی تنظیمات مربوط به NTP هیچگونه تغییری ایجاد نکنید.

 

2. سناریو تست NTP Client و Master

 

2-1. هدف

در این سناریو روتر Zharf2 به عنوان Master انتخاب میشود و در طرفین آن دو روتر Zharf1 و R2 به عنوان Client قرار دارند.

نکته : بر روی روتر R2 برای اینکه time zone با روتر ژرف یکی شود از دستور clock timezone IRDT 3 30 استفاده می­کنیم.

  • تنظیمات Zharf1

  • تنظیمات Zharf2

  • تنظیمات R2

 

2-2. درستی یابی

همانطور که در زیر دیده میشود روتر Zharf1 با آدرس 20.20.20.1 بر روی روتر R2 به عنوان master با علامت (*) و configured با علامت (~) انتخاب شده است. همچنین چون روتر Zharf2 خود به عنوان master تعریف شده در نمایش دستور show ntp associations در قسمت remote آدرس LOCAL یعنی خودش را مشخص کرده است و در روتر Zharf1 آدرس روتر Zharf2 (10.10.10.1)  در قسمت remote به عنوان NTP Server قرار داده شده است.

  • نتیجه خروجی بر روی روتر R2

  • نتیجه خروجی بر روی روتر Zharf2

  • نتیجه خروجی بر روی روتر Zharf1

 

2-3. عیب یابی

پیشنهاد می­شود در ابتدا همه تنظیمات مجددا بررسی شوند در صورتی که از صحت آن اطمینان حاصل شد ، هیچ تنظیمی تغییر داده نشود و بازه زمانی بیشتری جهت دریافت خروجی مورد نظر صبر شود . در نهایت در صورت عدم دریافت نتیجه مطلوب نسبت به ذخیره تنظیمات و reboot روتر اقدام شود.

 

3. سناریو NTP broadcast

 

 

3-1. هدف

در این سناریو هدف بررسی عملکرد NTP Broadcast  می باشد. در اینجا روتر Zharf1 در نقش NTP broadcast server و روتر های R1 و  Zharf2 در نقش broadcast client می باشند. با دستور clock set زمان را بر روی روتر های Zharf2 و R1 تغییر دادیم که زمان آنها توسط روترZharf1 تنظیم شود.

  • کانفیگ Zharf1

  • کانفیگ Zharf2

  • کانفیگ R1

 

3-2. درستی یابی

برای اطمینان از صحت عملکرد سرویس در روتر Zharf1 با خروجی دستور show ntp associations مطمئن میشویم که روتر نقش Master را دریافت کرده است و همچنین خروجی دستور show clock زمانی را نمایش می دهد که باید بعد از همزمانی در کلاینت ها مشاهده شود.

در Client ها باید خروجی دستور show clock را با زمان NTP Server مقایسه کرد و از یکسان بودن زمان Server و Client اطمینان حاصل نمود. همچنین در خروجی دستور نمایشی show ntp associations  آدرس IP روتر NTP Server (192.160.10.1) و sync شدن با آن قابل مشاهده است.

 

3-3. عیب یابی

در صورت بروز مشکل موارد زیر را بررسی نمایید :

  • از برقراری و صحت ارتباط فیزیکی و ping روتر ها اطمینان حاصل شود.
  • از اعمال دستورات ntp broadcast client اطمینان حاصل شود.